15 Mar

The final stage of the transformation of the University Hall site is now complete and residents have been enjoying the use of extensive new landscaped and common spaces.

The existing collegiate atmosphere has been reinforced by the HASSELL team who were engaged to develop the landscape architecture. The design focuses on enhancing the student experience through the development of vertical neighbourhoods and a socially active ground plane.

The new landscaping architecture integrates the Hall into its sensitive context adjacent to Perth’s iconic Kings Park. Significant mature trees were retained and integrated into the development helping to soften the built form and combine with the new landscaped spaces to provide formal and informal social external spaces for the students.

In responding to the urban context, the design builds on the Hall’s unique position as the primary pedestrian gateway to the Crawley Campus, and provides strong linkages to the adjacent student residential colleges.

Communal spaces and rooms are now also complete and being utilised by residents for a range of formal activities including cooking classes, yoga, music practice, study groups and tutorials as well informal activities.